raad gevraagd

Raad Gevraagd: “hoe neem ik afstand van vriendin?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

G. maakt deel uit van een vriendengroep van 5 man. Kort geleden is er iets gebeurd waardoor G. 1 vriendin nu anders ziet. Zij wil graag wat afstand van haar nemen, maar hoe doet zij dat?

“Tussen mij en vriendin V. is wat voorgevallen, waardoor onze band blijvend is veranderd. Omdat we allebei deel uitmaken van dezelfde vriendengroep, voel ik mij verplicht om contact met haar te onderhouden. Ik wil onze andere vrienden immers niet voor het blok zetten, want zij gaan nog wel goed met haar om. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik, binnen de marges die er zijn, afstand neem van V.? Ik probeer haar al een beetje te mijden in onze WhatsApp-groep, maar het moet natuurlijk allemaal niet te erg gaan opvallen.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

* de foto boven dit artikel is puur illustratief.

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Als de situatie tussen u en uw vriendin dusdanig is verstoord dan zou ik zeker geen moeite doen om de schijn op te houden. Laat de rest van de groep maar merken dat er iets mis is. Zij zijn zelf uitstekend in staat om de situatie te filteren. Echte vrienden laten u niet vallen. Laten ze u wel vallen dan weet u ook hoe de vork in de steel zit. In dat geval, zoek nieuwe vrienden en steek geen energie in oude vriendschap die u hebben laten vallen. Houdt de eer aan uzelf en ga met opgeheven hoofd door.