raad gevraagd

Raad Gevraagd: “onze buren willen een dure schutting laten plaatsen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De schutting tussen de tuin van Marjan en die van haar buren is toe aan vervanging. Marjan heeft samen met haar man gekeken naar betaalbare opties, maar  de buren willen hier niets van weten…

“Omdat onze schutting niet zo stabiel meer is opperde mijn man bij de buren om deze te vervangen. Dat vinden zij best. Wij dus naar het tuincentrum om een geschikte en betaalbare schutting te vinden, maar onze buren vinden onze opties niets. Zij willen een veel duurdere schutting laten plaatsen en hebben te kennen gekregen dat zij niet van dit plan af willen wijken. Ik vind dit vervelend, want wij kunnen nu geen kant op. Niet meebetalen kan eigenlijk niet, want de schutting staat op de erfgrens en is dus van onze beiden. Wat kunnen zij nu doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  Nelleke reageert says:

  Is heel simpel op te lossen. U kunt de schutting 10 cm naar voren plaatsen, dan staat deze in uw eigen tuin. U draait dan wel zelf voor de kosten op. Zo kunnen de. Uren hun schutting ook 10 cm in de eigen tuin plaatsen. Er ontstaat dan zo’n 20 cm niemandsland.
  U heeft dan de schutting die u wil en de buren ook.
  Ook een mogelijkheid is tegen uw buren te zeggen da5 u dit te duur vindt en her niet kan/wil betalen voor een schutting. U kan dan afwachten wat zij doen. Zetten ze deze vervolgens op eigen terrein, ook dan is uw probleem opgelost. In beide gevallen zal de verstandhouding er niet beter op worden.

  Sher says:

  Ik zou uit rekenen wat de volledige prijs van de schutting van jullie wens is en de meerprijs van hun wens is voor hun rekening.

  Dat is een tussen weg, zij willen persé die schutting, dan is de meerprijs die boven de prijs van de door jullie keuze schutting voor hun.

  En als jullie hun keuze niet mooi vinden, kan je inderdaad je eigen keuze tegen de palen van hun schutting zetten of met ruimte ertussen zoals Nel al zei.

  Maaskant says:

  Je moet heel eerlijk zijn. Een ander kan niet in je beurs kijken. Zeg gewoon wat je kunt missen. Als het goede buren zijn hebben ze hier begrip voor. Ja en als de buren het kunnen missen is hun motto goedkoop is duurkoop.