raad gevraagd

Raad Gevraagd: “samen met de buren de tuin laten doen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De buren van Thea laten hun tuin vernieuwen door een hovenier. Zij hebben Thea gevraagd of zij dit ook wil laten doen. Thea twijfelt.

“Mijn buren en ik hebben goed contact. We komen bij elkaar over de vloer en we helpen elkaar waar nodig. Een tijd geleden hadden we het over onze tuinen en dat die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Mijn buren hebben nu een hovenier ingeschakeld en gevraagd of ik ook direct mijn tuin wil laten doen. Een hovenier vinden is immers best lastig en de hovenier in kwestie had al aangeven dat hij de aangrenzende tuin, die van mij dus, ook mee kan nemen. Ik vind dit erg aardig, maar ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik heb het geld op zich wel, maar ik ben niet zo goed in snel belissen. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

(Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reactie

    Amaranthus says:

    Het kan geld schelen de tuin “samen” te doen.
    Overleg echter duidelijk wat u wilt en laat het allemaal op papier vastleggen.
    Vraag ook vooraf duidelijkheid in wat het in totaal dan voor u gaat kosten etc..
    Het lijkt misschien overdreven om dit op papier vast te leggen maar je hoeft maar een paar keer naar de rijdende rechter etc. gekeken te hebben om te weten dat goede afspraken niet overbodig zijn.