raad gevraagd

Raad Gevraagd: “wat te doen tegen de kat van de buren?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De kat van Simone en Marcel zit vaak in hun tuin. Op zich prima, maar de kat graaft en doet soms ook zijn behoefte tussen hun planten. Daar zijn zij niet zo blij mee. Wat kunnen zij doen?

“Onze tuin is de favoriete stek van de kat van onze buren. Hij zit graag onder 1 van onze struiken, waar wij geen problemen mee hebben. Helaas woelt de kat hier en daar de aarde weleens om en vinden we soms ook kattenpoep in de tuin. Dat vinden we minder leuk. Wij hebben al cacaodoppen in de tuin gestrooid, maar daar lijkt de kat zich niets van aan te trekken. De buren hebben wij hier al op aangesproken, maar zij zeggen dat zij hun kat onmogelijk binnen kunnen houden. Wij vragen ons af wat we nu het beste kunnen doen. Moeten we dit nogmaals bespreken, of andere maatregelen nemen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. R Boll says:

    Koffieprut helpt vaak en de planten vinden het lekker!

  2. Nelleke reageert says:

    Bijhet tuincentrum kunt u een bus kattenschrik kopen. Strooi dit over uw tuin en de katten blijven weg. Succes verzekert. Gebruik dit zelf al jaren. Ook toen ik zelf nog katten had. Ik had al mijn katten getraind dat ze op de bak hun behoefte deden, ook als ze een keer ontsn.apten en naar de buren gingen. Ze kwamen gauw terugrennen naar huis, meteen door naar zolder waar de schone bak stond. Dat is wel een vereiste , een schone bak. De kattenschrik hield andere katten uit mijn tuin. Is ook niet na één regenbui weggespoeld, blijft redelijk lang liggen in de tuin. Het blijft wel noodzaak om de katten op te voeden. Met geduld kom je echt ver. Ik heb ruim 30 jaar katten gehad en allemaal getraind door ze consequent naar de bak te sturen. Zonder schreeuwen of boos te reageren, uitsluitend met geduld. Het loont echt. Misschien dat u dat met uw buren kunt bespreken. Mijn motto is: ik heb katten en daar hoeft een ander geen last van te hebben. Ze mochten ook alleen naar buiten als wij thuis waren en er op konden letten. Succes.