raad gevraagd

Raad Gevraagd: “tuinhuis van buurman belemmert mijn zicht”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De buurman van Rinie heeft kort geleden een tuinhuis in zijn tuin laten plaatsen. Het is best en hoog gebouw, waardoor Rinie’s zicht nu belemmerd wordt. Hij vindt dat vervelend, maar wat kan hij doen?

“Mijn buurman heeft een grote tuin, waar sinds kort een tuinhuis in staat. Ik kijk (deels) uit op zijn tuin, maar mijn zicht wordt nu belemmert door zijn tuinhuis. Het is best een groot bouwwerk en ik twijfel of hij er geen vergunning voor had moeten aanvragen. Ik wil mijn ‘normale’ uitzicht graag weer terug, maar hoe kan ik dit doen zonder onze goede relatie op het spel te zetten?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

    madeliev says:

    Uit het korte verhaaltje valt me op dat u het heeft over een goede relatie met uw buurman. Ik heb mijn twijfels daarover. Want als u echt een goede relatie had, dan was u toch veel eerder op de hoogte gebracht van het tuinhuisje? Had u toen al samen met hem kunnen overleggen. Maar ook al hebt u geen goede relatie, maar ook geen ruzie, en bent u niet op de hoogte gebracht van zijn plan; u had ook tijdens het timmeren [dat geeft toch lawaai, gedoe etc. ] contact kunnen opnemen met de buurman en vragen wat hij van plan was en uw reactie alsnog kunnen geven. Ook kunnen vragen of hij wel een vergunning heeft aangevraagd bij de gemeente, als dat in uw gemeente verplicht is.
    U heeft al die tijd niets ondernomen, niets gezegd en nu is het te laat.