raad

Raad Gevraagd: “moeten wij onze vriendinnen nog meevragen op vakantie?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Na 30 jaar vrienden te zijn geweest, is de vriendschap tussen Anna, Monique en Caroline en hun andere vriendinnen bekoeld geraakt. Nu ze elkaar zo weinig spreken, wordt ook het plannen van de jaarlijkse vakantie een struikelblok. De 3 vriendinnen willen graag boeken, maar kunnen ze het maken om hun andere ‘vriendinnen’ niet meer te vragen?

“Samen met nog 3 andere vrouwen vormen wij jarenlang een hechte vriendinnengroep, maar sinds een half jaar groeien wij steeds meer uit elkaar. We spreken onze andere vriendinnen nog amper en als dit wel gebeurt, is dit op ons initiatief. We hebben weleens gevraagd waarom zij afstand van ons nemen, maar dan zeggen zij dat zij het druk hebben. Onderling hebben zij ook weinig contact met elkaar.

Toen de vriendschap nog niet was bekoeld, gingen wij elk jaar met elkaar op vakantie. Wij willen nu graag een vakantie voor dit jaar boeken, maar we twijfelen of we de andere 3 nog moeten vragen. Het liefst zouden wij dit niet doen, maar omdat we geen ruzie hebben met elkaar, vragen we ons af of we dit wel kunnen maken.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

  oosterwijck says:

  Stuur een berichtje, met deze tekst naar alle betrokkenen en iedereen heeft de juiste informatie, om een besluit te nemen.

  Amaranthus says:

  Misschien als je het elkaar eerlijk vraagt hebben de anderen ook geen zin meer om met u mee te gaan op vakantie. U schrijft zelf dat zij al afstand nemen. Geef in een luchtig gesprek aan dat het ondanks de traditie geen moetje is. En wanneer iemand iets anders wil die er ook gewoon voor uit kan komen. Eerlijk zijn. Het is vaak niet wat je zegt maar hoe je het zegt.

  ineke18 says:

  Je kunt het altijd vragen of ze mee willen. Anders wordt het helemaal niks meer met jullie vriendschap. En een mooie gelegenheid om te vragen wat er aan de hand is. Aan vriendschap moet je werken,vooral na zoveel jaren. Succes.

  Snipsnap says:

  Soms is het lastig om mensen los te laten die voorheen altijd zo betrokken waren in uw leven.
  Maar als u het toch al niet wilt om ze mee te vragen dan is er iets in uw houding veranderd.
  Wat overig helemaal niet erg is! mensen veranderen nu eenmaal.
  Het zal niet eerlijk zijn als u het om de “lieve vrede ” hen mee vraagt.
  Ten eerste is het niet eerlijk tegenover uzelf, en uw andere vriendinnen waar u nog wel contact mee hebt.
  Als u wel de “vriendinnen ” mee vraagt uit “lieve vrede” dan kan het wel eens zo zijn dat de sfeer op vakantie verkeerd uitpakt, want u bent veranderd, u heeft als ware een nieuwe jas aangetrokken.
  De vriendinnen waar u bijna geen contact meer mee hebt omdat het bekoelt is, die hebben nog geen verandering meegemaakt ( zij dragen hun oude jas nog )
  Mijn raad is daarom, ga lekker genieten op vakantie zonder die vriendinnen en neem alleen de mensen mee die ook naar u omzien, want vriendschappen horen wederzijds te zijn, nu stopt u energie in mensen die u niet eens zien staan, we hebben het allemaal druk, maar als een vriendschap echt is dan steek je in elkaar energie en heb je belangstelling voor elkaar!!
  Succes mevrouw, ik hoop dat hier wat mee kan.
  Liefs Snipsnap