raad

Raad Gevraagd: “Ik moet steeds alle keuzes maken”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een fijne vriendschap is erg belangrijk, maar wat nu als u steeds het initiatief moet nemen tot activiteiten? Dan wordt het al snel minder leuk, merkt Elga. Dit is haar probleem:

“Ik heb een leuke vriendengroep bestaande uit ongeveer 7 mensen. Met 3 van hen was ik laatst op vakantie en daar heb ik een mindere kant van hen ontdekt. Ik was namelijk degene die constant de beslissingen moest nemen. Van waar we gingen eten tot het uitzoeken van de treinroutes: ik moest in alles het voortouw nemen. Ik vind het niet erg om een aantal keer het voortouw te nemen, maar ik vind het alles behalve ontspannen om dit steeds te moeten doen. Dit was me niet eerder opgevallen omdat we vaak met z’n alle bij elkaar zijn, maar na mijn reis ben ik er extra op gaan letten en in groepsverband laten zij het beslissen ook behoorlijk aan anderen over. Hier erger ik mij aan en ik wil er graag iets van zeggen. Zal dit zin hebben?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Kies voor het niet maken van keuzes. Laat het leven langskomen en stap in op momenten dat je meewilt.

    ladybug848 says:

    Misschien bent u net iets handiger en doortastender in dat soort dingen en vinden zij het daarom wel fijn als u dat allemaal doet. U zou het ook aan de orde kunnen stellen door te zeggen dat u niet meer steeds de regel- en beslisnicht wilt zijn.
    Door bij een volgende gelegenheid te vragen: “Wie doet dit, wie doet dat?” kunt u de boel als het ware een beetje sturen. Doen ze niets, dan gebeurt er ook niets.