raad

Raad Gevraagd: “moet ik een pgb aanvragen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Erik heeft een zware operatie ondergaan en is daarna nooit meer de oude geworden. Wekelijkse hulp in de huishouding zou perfect voor hem zijn, maar hij twijfelt erg of hij de daarvoor benodigde pgb moet aanvragen…

“Ik ben alleenstaand en kan door mijn beperkte mobiliteit mijn huishouden niet goed draaiende houden. Ik wil eigenlijk een pgb aanvragen bij de gemeente, zodat ik hulp in de huishouding kan krijgen, maar ik twijfel ontzettend. Ik lees de laatste tijd veel slechte berichten over fraude rondom de pgb’s en daar wil ik absoluut niet aan bijdragen door een verkeerde keuze te maken als ik er een toegewezen krijg. Ik hink dus op 2 gedachten, maar kan de knoop niet goed doorhakken.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  Amaranthus says:

  Het kan nooit kwaad je te informeren. Ga, als het even kan samen met iemand waar u vertrouwen in heeft want twee horen meer dan één, eens vragen op heb WMO loket naar informatie of om een gesprek omdat u Huishoudelijk hulp nodig bent.

  Het kan naar ik heb begrepen op verschillende manieren geregeld worden. Via een PGB waarbij u zelf kunt regelen en bepalen wie u kiest om bij u te komen werken. Of in natura. Waarvan ik begrepen heb dat u dan via de WMO of gemeente een bij hen aangesloten zorgbedrijf kunt kiezen die u een Huishoudelijke Hulp toewijzen (dus geen keuze wie er dan bij u komt). Als ik u was zou ik gewoon de eerste stap zetten door hier en daar persoonlijk over uw situatie te gaan praten. Nu blijft u hagen in een spagaat zonder dat de oplossing dichterbij komt.

  Ook kunt u het”testje” invullen op de volgende pagina: regelhulp.nl/mijn-situatie/
  Daar komt u op een adviespagina terechtkomt die u hopelijk meer inzicht geeft in welke weg te kiezen en wat het best bij uw situatie past.
  Zelf kwam ik voor huishoudelijk hulp bij deze adviezen terecht:
  regelhulp.nl/mijn-situatie/_/leeftijd/een-volwassene-18-en-ouder/mijn-vraag-gaat-over/huishouden-en-wonen/mijn-doel-is/opruimen-en-schoonmaken–en–het-huishouden-regelen/toon-advies/hulp-bij-het-huishouden/en-de-adviezen-in/categorie-1/van/opruimen-en-schoonmaken/

  De site is overigens van de Rijksoverheid.
  Ik hoop dat u er iets aan heeft en veel succes toegewenst.