Raad Gevraagd: “moet ik al mijn collega’s uitnodigen op mijn pensioneringsfeest”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een pensionering wordt meestal gevierd met een afscheidsfeestje waar alle collega’s hun gezicht laten zien. Maar wat als de gepensioneerde in kwestie niet alle collega’s wil uitnodigen voor dit feestje? Met dat vraagstuk zit Arnold in zijn maag.

“Ik ga over een paar maanden met pensioen en op mijn werk wordt zoiets redelijk groots gevierd. Meestal zijn alle collega’s aanwezig tijdens zo’n afscheidsfeest, maar ik heb met sommige van mijn collega’s absoluut geen klik en wil ze dan ook eigenlijk niet op mijn feest. Ik vind dit mijn goed recht, want het is mijn feest, maar aan de andere kant twijfel ik ook erg. Ik denk dat mijn beslissing om sommige collega’s niet uit te nodigen voor onrust zorgt op de werkvloer, iets wat ik niet leuk vind voor de collega’s die ik wel graag wil uitnodigen. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Ik zat ongeveer met hetzelfde dilemma. Het was wel is waar een (gedwongen) vervroegde uittreding, maar toch! .. Wat heb ik gedaan? Ik kon kiezen tussen een afscheidsfeest of eenzelfde bedrag schenken aan het goede doel. Ik heb gekozen voor het goede doel. De enkele collegae die ik wel zag zitten, heb ik later thuis uitgenodigd voor een hapje en een borrel.