raad

Raad Gevraagd: “mijn vrouw ziet het belang van een verbouwing niet in”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Martin en zijn vrouw  wonen in een huis waar al 23 jaar niets aan gedaan is. Hans wil een aantal dingen verbouwen, maar daar wil zijn vrouw niets van weten.

“Wij zijn in 1995 in een nieuwbouwhuis gaan wonen waar inmiddels het een en ander aan verbouwd moet worden. De kraan in de keuken lekt, het aanrechtblad is verzakt en de deuren van de douchekabinet gaan stroef dicht. Toen ik laatst met mijn vrouw sprak over deze aanpassingen, maakte zij heel duidelijk dat zij het niet nodig vindt dat er iets aan ons huis wordt gedaan. Volgens haar doet alles het nog en is het daarom niet noodzakelijk om het te vernieuwen. Ik ben van mening dat er echt iets gedaan moet worden, maar ze wil er niets van weten. Moet ik me hier bij neerleggen, of volhouden?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  madelieve says:

  Een lekkende kraan is zo verholpen, dat valt m.i. niet onder een verbouwing.
  Een verzakt aanrecht wel.
  En de deuren van de douchecabine herstellen misschien ook wel, ik weet niet hoe erg het is, of er misschien een hele nieuwe douche moet komen.

  Of zijn het toch maar kleine ingrepen, waarvan ik me eerlijk gezegd niet kan voorstellen dat een vrouw daar niet akkoord mee zou gaan. Dat is dan meer opknappen.
  Maar u heeft het over verbouwen.
  Dat is wel wat anders.

  Kan het zijn dat uw vrouw daar tegenop ziet en ze het daarom [nog] niet nodig vindt? Alles doet het nog. Is het dan zo erg om nog even te wachten en u hierbij neer te leggen?

  Amaranthus says:

  Dingen die stuk zijn moeten gewoon gemaakt worden. Misschien kunt u haar lekker een weekendje naar de kinderen sturen en dan zelf met de (schoon)zoon of een vriend of buurman het klusje aanpakken. Ik heb tijdens de crisis mijn werk verloren en daarom in huizen van de al meer op leeftijd zijnde mens gewerkt. Daar kwam ik ook verouderde situaties tegen die eigenlijk niet meer konden maar omdat (een van) de bewoner(s) er zo tegenop zagen, of uit valse zuinigheid, lieten ze alles maar zoals het was. Ik kan je zeggen dat is niet gezond. Daarbij als je het huis ooit van de hand moet doen krijg je er meer voor als het in goede staat is.

  oosterwijck says:

  Uw vrouw ziet het al gebeuren, dat ze straks de hulp moet inroepen van het TV programma, “Help mijn man is klusser’. Het is niet fijn om na een paar weken slopen, zonder keuken en zonder badkamer door het leven te moeten, met een man die depressief is, omdat hij niet meer overziet, hoe een aanrecht te plaatsen. Het gevolg is koken en douchen bij de familie en buren.