raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vrienden houden geen rekening met mijn vegetarisch dieet”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Tinie eet graag samen met haar vrienden, maar sinds zij een vegetarisch dieet volgt zijn de diners minder gezellig. De reden? haar vrienden vinden het lastig om te accepteren dat ze geen vlees eet.

“Mijn vrienden en ik eten vaak samen. Onze groep bestaat uit ongeveer 7 mensen en wij koken om de beurt voor elkaar.  Nu ik geen vlees meer eet is de spanning tussen ons soms goed voelbaar tijdens de diners. Sommige vrienden  vinden het raar dat ik geen vlees eet en vertikken het dus ook om vegetarisch te koken als het hun beurt is om te koken. Als ik zeg dat ik hun gerecht niet kan eten zeggen ze dat ik me niet zo moet aanstellen en gewoon om het vlees heen moet eten. Ik vind het erg vervelend dat een aantal van mijn vrienden geen rekening willen houden met mijn dieetwensen en heb dit ook al een aantal keer aangegeven. Ook dit doen zij af als aanstellerij. Is er een andere manier waarop ik tot ze door kan dringen zonder dat de vriendschap zelf er al te erg onder leidt?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Wellicht is een kookclubje vormen met vegetariërs een optie. Of zoals zij aangeven, het vlees laten staan en de rest opeten. Als het vlees elke keer weggegooid moet worden zien ze vanzelf in dat u dat niet meer wil eten, en gaan u serieus nemen.
    Iets dergelijks maken wij elk jaar in Indonesië mee. Wij verblijven bij vrienden en vinden de vis zoals men dat daar klaarmaakt niet lekker, staat uren in de oven en is gortdroog. We hebben al een aantal keren aangegeven geen vis te eten. Zodra het op het menu staat doe wij ons te goed aan soep als dat er is, en groente. Droge witte rijst zonder iets eten wij nl ook niet. Vaak informeer ik in de ochtend al wat er op het menu staat zodat ik er tijdens de lunch rekening mee kan houden. Inmiddels (na 15 jaar!) heeft men het begrepen en zetten ook vlees of kip op tafel als er vis op het menu staat. Is wel de ideale manier om niet aan te komen tijdens je vakantie. De aanhouder wint. Succes met uw “strijd”.