Raad

Raad Gevraagd: “mijn man wil niet toegeven aan zijn ouderdomskwalen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Iedereen die ouder wordt, merkt dat sommige lichaamsfuncties minder worden. Bij de man van Susanne is dit niet anders. Hij loopt moeilijker dan voorheen en zijn zicht is ook niet meer wat het geweest is. Hijzelf denkt hier echter heel anders over…

“Mijn man is 77 en hij loopt de laatste tijd steeds slechter. Eigenlijk heeft hij een stok nodig, maar dat ‘vindt hij er niet uitzien’ en is dus geen optie. Ook zijn zicht gaat achteruit, maar een bril of zelfs lenzen vindt hij niet nodig. Hij ziet naar eigen zeggen nog voldoende. Ik vind dit gedrag zorgelijk, want hij probeert gewoon te ontkennen dat zijn leeftijd nu echt zijn lichamelijke gesteldheid beïnvloed. Ik heb dit al een aantal keer proberen aan te kaarten,maar hij blijft hardnekkig ontkennen. Dit duurt nu al maanden en ik begin me steeds meer zorgen te maken. Straks valt hij en breekt hij iets. Hoe zorg ik ervoor dat het tóch tot hem doordringt dat het nu echt tijd is voor maatregelen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. npdeklerk says:

  Hem toch een keer meenemen naar de huisarts, gewoon voor een gesprekje. Maar ook om zijn vitamines een te laten testen. Veel ouderen krijgen bepaalde klachten bij het ouder worden. Een vitamine B12 tekort kan veel gevolgen hebben, zoals vermoeidheid, geheugenklachten, coördinatieproblemen, slecht lopen. Via bloedonderzoek kan getest worden hoeveel de B12 is, maar ook vitamine D is heel belangrijk. Succes!
  Groeten, Nicolette de Klerk

 2. Amaranthus says:

  Dit is helaas niet het type man dat zich mee laat nemen voor een luchtig gesprekje bij de dokter. U zou zelf bij de dokter uw zorgen kunnen uiten zodat deze op de hoogte is. Misschien als de kinderen of vrienden en of goede buren en kennissen hem eens erop aan spreken. Maar vaak weet dit type man zelf altijd alles beter en komt het erop neer dat helaas eerst de ervaring hem wijzer zal maken. Er is dus in uw geval niet echt een raad te geven.

  Als heeft u hier niet veel aan toch veel geluk toegewenst.

 3. Verzorgende030 says:

  Ik moest nav een flinke Tia en hartstilstand ook toegeven aan een stok met lopen, zelfs een rollator voor langere afstanden, weer een stekere bril en ‘s middags rusten…. en ik ben pas 53 jaar….