Raad

Raad Gevraagd: “mijn man wil niet dat ik onder de zonnebank ga”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Mevrouw van Veen gaat graag goed voorbereid op vakantie. In haar geval betekent dat dat ze alvast een kleurtje opdoet onder de zonnebank. Haar man is echter niet zo enthousiast over deze activiteit. Dit zorgt voor het volgende probleem:

“Ik ga binnenkort op vakantie en ga altijd een aantal weken van tevoren onder de zonnebank, zodat ik alvast lekker bruin ben. Mijn man is hier erg tegen, want volgens hem kan ik hier huidkanker van krijgen. Ik vind dat hij zich niet druk moet maken, want ik doe dit al jaren en er is nog nooit iets mis gegaan. Toch vind ik het ook geen fijn idee dat hij zo bezorgd is als ik onder de zonnebank lig. Wat moet ik nu doen?”
Mevrouw Van Veen

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een antwoord

Reacties (3)

 1. Amaranthus says:

  Ik wet niet heel veel over zonnebank zonnen behalve dan wat ik net op deze site heb gelezen. https://www.kwf.nl/preventie/Zon-verstandig/Pages/misvattingen-over-de-zonnebank-.aspx
  Als ik af ga op wat daar staat dan kan ik wel een beetje in de bezorgdheid van uw man komen want de kans van huiskanker blijft aanwezig. Dat er in al die jaren nooit iets is gebeurd wil niet zeggen dat er niet heimelijke nare processen in uw lichaam zich ongemerkt ontwikkelen (al moge het duidelijk zijn dat ik u dit en ook niemand anders ooit toe wens). Andersom kan uw man ook een hobby of gewoonte hebben waar u zich zorgen over maakt (motor rijden, roken, ongezond eten. Om maar een voorbeeld te noemen.) Misschien moet u samen concluderen dat ieder zo zijn of haar pleziertjes heeft in het leven en het bijkomende risico daar bij accepteert. Of u kunt afspreken dat u uw “slechte” gewoonte voor hem laat en hij de zijne voor u zodat u er samen een stapje gezonder op wordt.

 2. Yvonne1947 says:

  Ik heb al meer dan 20 jaar een zonnebank, ben ondertussen aan mijn vierde toe. Ik ga 1 x per week een kwartiertje er onder en heb het hele jaar door een gezonde Tint. Ben totaal niet zonnebankbruin, maar ga liever onder de zonnebank, dan in de zon liggen bakken.

  Dat is in de eerste plaats slecht voor de huid en ik kan er niet goed tegen. Ben nu 70 jaar en bijna geen rimpels. Dus lieve mevrouw: Zeg maar tegen je man dat hij niet moet zeuren :).

  Vriendelijk groet van Yvonne

 3. oosterwijck says:

  Je kunt een ezel alleen maar leiden naar de drinkbak. Maar drinken moet hij zelf. … Wat ik daarmee bedoel, is wel duidelijk.