Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn man bemoeit zich te veel met onze kleinkinderen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Rita en haar man hebben 1 zoon en 2 kleikinderen. Haar man bemoeit zich naar haar mening veel te veel met de levens van hun kleinkinderen. Wat kan zij doen?

“Mijn man is een erg hulpvaardige man, maar dit slaat soms door in bemoeizucht. Zo bemoeit hij zich heel erg met de kleinkinderen, die 14 en 18 zijn. Als zij vertellen over problemen op school dan staat hij bij wijze van spreken als met de telefoon in zijn hand om de school op te bellen. Ik merk dat de kinderen dit gedrag vervelend vinden, maar ze durven er niets van te zeggen tegen hun opa. Ik heb mijn man er al meerdere keren op aangesproken, maar hij wuift al mijn opmerkingen weg. Hoe kan ik hem duidelijk maken dat ik het meen en dat hij echt een stapje terug moet doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (3)

 1. madeliev says:

  Uw man neemt u dus niet serieus, maar misschien wel als de kleinkinderen zelf aangeven dat ze zijn gedrag vervelend vinden. Dat kunt u bewerkstelligen door hem te vragen of hij zelf aan de kleinkinderen wil vragen hoe zij denken over uw opmerking dat hij een stapje terug moet doen.
  Uiteindelijk zijn de kinderen groot genoeg om aan te geven dat ze dat inderdaad vinden, ze toch ook moeten leren om grenzen te zetten en dan is dit een goede oefening.
  U kunt de kleinkinderen als voorbereiding vertellen dat u het met hen eens bent maar dat opa niet naar u wil luisteren, maar wellicht wel naar hen. En dus zullen ze dat toch zelf moeten aangeven. En als ze dat toch niet durven, dan is [en blijft] dat hun probleem en dan zult u zich er bij moeten neerleggen dat deze situatie onveranderd blijft. U hebt gedaan wat u kon doen.

 2. madeliev says:

  Hier gingwat mis. Mijn reactie staat hieronder.

 3. ladybug848 says:

  Misschien kan de zoon ertoe worden bewogen om zijn vader erop aan te spreken.