raad

Raad Gevraagd: “mijn zus praat alleen nog maar over haar kleinkind”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Opa of oma worden is een prachtige ervaring, maar de zus van Erwin gaat er zo in op dat zij over niets anders meer kan praten. Zorgwekkend, vindt Erwin en daarom schrijft hij het volgende:

“Mijn jongste zus is 3 maanden geleden voor het eerst oma geworden; voor haar een droom die is uitgekomen. Ik ben heel erg blij voor haar, maar het baart mij wel zorgen dat zij sinds de geboorte van het meisje nergens anders meer over kan praten. Werkelijk elk gesprek weet zij zo te draaien dat het uiteindelijk over de baby gaat. Mijn andere zussen en ik vinden dit irritant worden, want wij willen ook weleens over iets anders praten. Wij willen haar dit graag zeggen, maar zijn bang dat zij het als een persoonlijke aanval zal beschouwen en zo bedoelen wij het absoluut niet.Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Amaranthus says:

    Geduld oefenen. U was hoogstwaarschijnlijk precies zo toen u zelf voor het eerst grootouder werd alleen zat u er toen zelf middenin en dan heb je veel minder door dat je je zo gedraagt. Zij is nu (eindelijk) aan de beurt. Het is haar 1e kleinkind en het is zoals u schrijft nog maar 3 maanden. Het nieuwe gaat er vanzelf een beetje vanaf. Wees blij voor haar en als het te erg wordt probeert u gewoon het gesprek een andere wending te geven of terug te gaan naar waar u het over had voordat u werd onderbroken. Waarom zou u haar hierop aanspreken en onenigheid in de familie starten? Dat is namelijk nog veel onaangenamer dan naar vrolijke babyverhalen luisteren.