raad

Raad Gevraagd: “moeten wij onze vrienden wijzen op het gedrag van hun kleinkinderen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Hans en Jenny zijn bevriend met een echtpaar dat jonge kleinkinderen heeft. De vriendschap is hen veel waard, maar die kleinkinderen? daar worden ze minder enthousiast van…

“Al sinds 1980 zijn wij bevriend met een echtpaar dat bij ons om de hoek woont. Ze hebben net als wij kinderen en hun dochter heeft inmiddels ook zelf kinderen. Het jongetje van 7 en het meisje van 4 zijn regelmatig bij opa en oma en daarom zien wij hen ook geregeld. Nu de kinderen allebei niet meer écht klein zijn, valt het ons op dat ze allebei nogal ongemanierd zijn. Ze pakken gewoon snoepjes uit de keuken zonder te vragen en luisteren niet als opa of oma ze corrigeren. Wij vinden dit soort gedrag niet goed, maar vragen ons wel af of wij degenen zijn die hier iets over mogen zeggen, aangezien wij zelf geen grootouders zijn. Wat vindt u?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  madelieve says:

  Wat wilt u er eigenlijk mee bereiken, wanneer u hierover iets zou zeggen tegen uw vrienden? Wat is uw eigenlijke doel?
  Is het omdat u dit soort gedrag niet goedkeurt, en meer niet, of omdat u misschien de onmacht van uw vrienden hebt opgemerkt ten opzichte van het gedrag van hun kleinkinderen?

  ladybug848 says:

  Aanmerkingen maken op andermans (klein)kinderen valt meestal niet zo goed. Als het echt niet te harden is, zou ik het vermijden om er tegelijk met de kinderen te zijn.

   Jojo52 says:

   Als de kinderen in uw huis zijn kunt u er iets van zeggen. In uw huis gelden uw regels. In het huis van uw vrienden gelden de regels van uw vrienden. Misschien kunt u een keer met uw vrienden praten als de kinderen er niet zijn en vragen wat zij er zelf van vinden.