ouders

Raad Gevraagd: “ouders van schoondochter bekritiseren mij”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Sinie’s zoon heeft een dochter waarop zij elke week past. De ouders van zijn vrouw doen dat ook. Laatst hoorde Sinie deze mensen in negatieve zin over haar praten. Wat nu?

“Mijn schoondochter was laatst jarig. Toen ik koffie ging zetten in de keuken hoorde ik de ouders van mijn schoondochter in de tuin over mij praten. Ze bekritiseerde de manier waarop ik onze kleindochter behandel. Zij houden haar altijd erg kort, terwijl ik haar juist zelf dingen laat ontdekken. Het kan mij niet veel schelen wat zij over mij denken, maar ik voorzie dat zij dit ook tegen mijn zoon en schoondochter zeggen. Dat vind ik niet leuk, want dat brengt hen in een lastig pakket. Wat kan ik doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Nelleke reageert says:

    Ik weet niet hoe gebekt u bent maar ik zou, zodra ik ze dat over mij hoorde zeggen, er meteen op afstappen. Ik zou ze vragen dat even te willen herhalen maar dan rechtstreeks in mijn gezicht. Gegarandeert dat ze zich te pletter schrikken. Zelf zou ik ze onomwonden vertellen wat ik ervan vind. Vervolgens zou ik een gesprek aangaan met uw zoon en schoondochter en vragen hoe zij hierin staan. Zijn zij het met de moeder van uw schoondochtereens, dan zou ik me nog maar eens bedenken om elke keer als gratis oppas te fungeren. Als u daar wel goed genoeg voor bent omdat kinderopvang te duur is, dan zou ik bedanken voor de eer en ze het zelf op laten lossen. Menig keer heb ik op deze wijze problemen op de werkvloer opgelost. Men schrikt en beseft dan pas wat ze gedaan hebben. Laat niet over u lopen, laat ze duidelijk merken dat u hier niet van gediend bent. Dat is echt de enige manier om dit op te lossen. Succes verzekerrd.

    madeliev says:

    Heeft uzelf weleens iets gemerkt aan uw zoon of schoondochter dat zij dit een probleem vinden, dat u het kind meer vrij laat dan de andere grootouders? Zo niet, dan zou ik er helemaal niets van zeggen. Gewoon doen wat u altijd deed. En de kritiek naast u neerleggen. Op deze manier leert het kind dat grootouders niet altijd hetzelfde zijn, en wellicht gaat het kind bij het opgroeien dat ook zeggen. Bij de andere oma … etc.
    En ook dan kunt u heel kort van antwoord zijn. Hier zijn de regels zo en daar zijn de regels anders .. of iets in de trant.