Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vriendin steelt geld van mij”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Mevrouw Oud is gastvrij en heeft veel sociale contacten, maar een van haar vriendinnen maakt misbruik van haar goedheid. Dit is er aan de hand:

“Ik ben 75 en heb veel leuke vrienden en vriendinnen. Omdat ik niet zo goed ter been meer ben, haalt een vriendin vaak boodschappen voor mij. Ik geef haar dan mijn pinpas mee. Helaas merkte ik laatst dat zij daar niet alleen de boodschappen mee betaalt, want op een afschrift zag ik dat er al 2 keer 50 euro is opgenomen op een dag waarop zij boodschappen voor mij heeft gedaan. Ikzelf heb op die dagen verder niet gepind. Nadat ik dit heb ontdekt heeft zij al verschillende keren gevraagd wanneer ze weer boodschappen voor mij moet doen, maar ik vertrouw haar niet meer. Ik wil haar dit graag vertellen, maar ik durf niet zo goed. Heeft iemand tips?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Hanneman says:

  U zou aan haar kunnen voorleggen dat u “iemand kent” die dit is overkomen en dat u het besluit hebt genomen hooguit één of twee vertrouwenspersonen met uw pinpas op pad te sturen en niet meer iedereen. Voorts ben ik van mening dat dit uw vriendin niet is. Ik zou me over haar gekwetste gevoelens dus geen zorgen maken. Succes!

  Amaranthus says:

  Oke beetje late reactie van mij. Maar ik lees dat u schrijft dat u zelf niet heeft gepint die dag. Dat betekent dus dat u zelf ook nog in staat bent geld op te halen. U weet denk ik ook wel wat uw boodschappen zo ongeveer kosten iedere week. Dus mijn advies zou zijn zelf dat bedrag te pinnen en in huis voor uw “vriendin” te bewaren. dan laat u het haar eerst zelf voorschieten en als zij dan de boodschappen met het bonnetje bij u inlevert betaalt u haar contant terug. Ik weet niet of u internet bankiert (vermoed van niet) maar in dat geval zou u haar het bedrag dat ze voor schoot kunnen overmaken zonder contant te gaan halen.

  Even voor mezelf gesproken: Zat ik uw situatie en ik wist 100% zeker dat zij dit deed dan heeft deze “vriendschap” bij mij zijn langste tijd gehad. Zouden haar acties op geldproblemen gebaseerd zijn dan had zij er als goede vriendin eerlijk met mij over kunnen praten.

  Verder: Zie de goede raad van Hanneman voor mij.

  Late reactie van mij dus maar misschien heeft u er toch nog iets aan.