raad

Raad Gevraagd: ‘kunnen wij de buren vragen niet te klussen in het weekend?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Klussen kan natuurlijk niet geruisloos, maar de buren van Frederiek en Ronald maken wel erg veel lawaai, vinden zij. Vooral in het weekend is het vaak bar. Het echtpaar vraagt zich nu af wat zij moeten doen.

“Onze buren zijn hun huis aan het verbouwen. Zij werken hele dagen in het huis, ook in het weekend. Wij storen ons aan de enorme hoeveelheid geluid die dit met zich meebrengt, waardoor wij in staat zijn om de buren te vragen om af en toe ook eens een dagje vrij te nemen. Vooral op zaterdag en zondag vinden wij het bijzonder irritant, al dat geluid. Hoewel wij dus graag aan ze zouden willen vragen of het iets minder kan, voelen we ons enigszins geremd om dit ook daadwerkelijk te doen. Ergens voelt het heel onbehoorlijk om zoiets te vragen, namelijk. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (3)

  satmarkt says:

  Mijn idee is : Vraag aan de buren of je mag komen helpen. A. Heb je dan geen last van de herrie die de buren maken en B. Ze zijn eerder klaar met klussen. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk een buurtfeest geven om te vieren dat het klaar is, want je leert elkaar ook beter kennen als je samen klust en feest.

  Yvonne1947 says:

  Draai dit probleem eens om: Gestel u bent verhuisd en kan alleen in het weekend klussen omdat die mensen misschien werken door de week? Misschien oordopjes aan schaffen?

  U moet nog lang mee draaien met de nieuwe buren en beter een goede buur als een verre vriend toch?

  Amaranthus says:

  Het hangt er natuurlijk vanaf hoe lang deze verbouwing al gaande is en hoe lang het nog gaat duren.
  Kent u uw buren al? Heeft u wel eens met hen gesproken? Wellicht geeft interesse tonen in hoe het met de verbouwing gaat inzicht in wat zij aan het doen zijn en hoe lang het nog gaat duren. Meestal helpt het al een stuk als je weet wanneer de einddatum in zicht is. Wanneer het echt de spuigaten uit loopt zijn er natuurlijk nog wetten en regels voor wanneer je veel geluid mag maken. Maar maak eerst eens een rustig en open praatje zonder meteen uw ergernis op tafel te leggen. Dat zouden mijn eerste stappen zijn.