raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn buren roddelen over mij”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Anja woont in een galerijflat en hoorde laatst van haar buurman dat meerdere buren over haar praten. Dit vindt zij niet fijn, maar wat kan ze hieraan doen?

“Mijn buurman vertelde mij laatst dat er door onze buurvrouwen vaak over mij wordt gepraat. Zo vinden ze het opmerkelijk dat ik altijd het rolgordijn naar beneden heb en hebben ze ook een sterke mening over het feit dat ik laatst niet op de buurtbarbecue was. Ik vind dit vreemd, want als ik ze zelf tegenkom zijn ze altijd erg aardig. Graag zou ik het gesprek met ze aangaan hierover, want ik vind goed contact met de buren van belang. Hoe kan ik dit doen zonder dat zij zich aangevallen voelen en ik me verplicht voel om me te verontschuldigen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

  madeliev says:

  Waarom zou u daarover een gesprek met uw buren aangaan?
  Over zulke simpele zaken?
  Ze zeggen niets lelijks over u. Integendeel; ze doen aardig schrijft u.
  Maar kennelijk zijn ze wel nieuwsgierig naar de reden waarom u niet op de buurtbarbecue was én waarom u het gordijn altijd naar beneden hebt. Nou u kunt daar in een normaal gesprek over beginnen en hen daarop antwoord geven.
  Als u dat wilt en anders dan doet u niets.
  Bedenk wel, u reageert nu op het verhaal van een buurman en of dat wel waar is kunt u niet beoordelen.