raad gevraagd

Raad Gevraagd: “kan ik goedbedoelde verjaardagscadeaus weigeren?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Nederlanders nemen doorgaans een cadeautje mee als zij op verjaardagsvisite gaan, maar wat als de jarige geen cadeaus wil en dit ook duidelijk heeft aangegeven? Mag hij of zij de goedbedoelde presentjes dan weigeren? Met deze vraag worstelt Johannes.

“Ik ben binnenkort jarig en heb alle genodigden met klem gevraagd om geen cadeaus mee te nemen. Ik heb al zo veel spullen en ben juist bezig om veel weg te geven zodat mijn ‘voorraad’ krimpt.  Hoewel ik het dus duidelijk heb gezegd, denk ik dat een aantal mensen toch cadeaus zullen meenemen. Ik denk erover deze cadeaus op een vriendelijke manier te weigeren, maar ik vraag me af of ik dit kan weigeren.Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. p8rk says:

    Gewoon aannemen, anders zijn deze vrienden je vrienden niet meer. Misschien had de jarige bij de uitnodiging, waarin hij of zij de klemmende vraag durfde te stellen ook moeten aangeven dat cadeaus die desondanks toch ontvangen worden een andere bestemming krijgen.

  2. Maxine says:

    Als u er de puf voor heeft op de dag zelf: nogmaals zeggen dat dit niet de bedoeling is.
    Geef het cadeau terug of zet het op een tafel met daarop het bord “: “voor de liefhebber”.
    Ik wens u prettige dagen zonder gepieker.