raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ik wil niet op vakantie, maar mijn vriend wel”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Hoewel op vakantie gaan door veel mensen als prettig wordt ervaren, heeft Ria er helemaal niets mee. Het liefst blijft zij altijd thuis, maar haar nieuwe partner wil er wel graag op uit. Wat nu?

“Sinds enige tijd heb ik een nieuw relatie en hij wil heel graag samen een stedentrip maken. Ik vind op vakantie gaan heel veel gedoe en krijg er stress door. Dit weegt voor mij niet op tegen het plezier dat ik beleef tijdens zo’n tripje. Ik wil dus eigenlijk niet mee, maar in een relatie is het natuurlijk geven en nemen. Hij doet ook weleens iets voor mij waar hij zelf niet per se van geniet. Nu vraag ik me dus af of ik voor één keer moet toegeven en ja moet zeggen tegen zijn voorstel. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  oosterwijck says:

  Waar maak je, je druk over? … Mijn vrouw gaat, helemaal alleen, de 26e voor een maand naar Armenie. Ze gaat een familie bezoeken die we 10 jaar sponsoren. Ik ga niet mee, omdat ik (niet meer) van reizen hou. En zeker nu niet meer met alle ophef over de CO2 uitstoot bij vliegen. Ik pas lekker op het huis en op de planten. En af en toe een fietstochtje.

  Je kan misschien jouw vriend overhalen, om thuis een stedentrip te maken. Er is zoveel te zien bij jezelf om de hoek. Ga samen lekker wandelen, de ene dag in de dichtst nabije stad en de andere dag in de natuur. Neem een toneelkijker en een vergrootglas mee. Je zal versteld staan van wat je allemaal tegenkomt en ziet.

  Amaranthus says:

  U heeft het antwoord zelf al gegeven. Geven en nemen en hij doet ook wel eens iets voor u waar hij niet per se op zit te wachten. Dus het is nu uw beurt en niet voor slechts één keertje maar ieder telkens om de beurt. Probeer de stress te reduceren door het koffers inpakken en regelen aan hem over te laten zodat u alleen maar hoeft in te stappen en mee te gaan. Of is dat juist extra stress???

  Nelleke reageert says:

  Waarom stress? Kan heel simpel: zet een lijstje op de computer met wat mee te nemen. Print dit uit, leg alles klaar en pak in. Geen stress en zo klaar. Doe dit al jaren en werkt perfect. Geeft leuke voorpret ipv stress. Stedentrip is geen weken kamperen of zo. Neem makkelijk te combineren kleding mee en je hebt niet veel nodig. Gauw klaar en genieten maar. Zelfde lijstje kan keer op keer gebruikt worden. Zou lekker saampjes weg gaan. Veel plezier.