Raad Gevraagd: “wij durven de buren niet meer te vragen op ons huis te passen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De vakantie staat voor de deur voor Erica en Hans. Zij gaan een aantal weken naar Spanje met hun caravan. Normaal zouden zij hun buren vragen om hun huis in de gaten te houden, maar nu twijfelen ze hier erg over…

“Wij hebben ontzettend leuke buren naast wie wij al meer dan 20 jaar wonen. Het is een ouder echtpaar van rond de 75, waarvan de man aan het dementeren is. Tot vorig jaar vroegen wij onze buren altijd om op ons huis te passen, wat inhoudt dat zij de katten eten geven, de planten water geven en zorgen dat de binnenkant een beetje gelucht wordt. Nu de buurman steeds verder achteruit gaat, willen wij dit eigenlijk niet meer vragen aan onze buren. De buurvrouw heeft het immers al druk genoeg. Het enige probleem is dat zij er telkens zelf over begint. Hoe pakken wij dit aan? We willen haar niet beledigen, maar we ook niet overbelasten.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. MarydG says:

    Ik zou het met de buurvrouw overleggen, aangeven dat het misschien nu voor haar te veel werk zou zijn. Aan de andere kant kan het voor buurvrouw een kleine ontsnapping zijn aan de dagelijkse zorgen.