vakantie

Raad Gevraagd: “ik wil niet meer met de camper op vakantie”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Frank en zijn vrouw zijn beiden 75 en kamperen elke zomer een paar weken in verschillende Zuid-Europese landen. Ook dit jaar staat dit weer op de planning, maar Frank twijfelt.

“Mijn vrouw en ik gaan er al jaren met de camper op uit zodra het mooi weer wordt en eigenlijk willen wij dat dit jaar ook weer doen. Meestal gaan we naar Italië, Spanje en Frankrijk. In geniet altijd van de vakanties, maar nu ik wat ouder word lijkt een rustige vakantie mij ook weleens prettig. Daarmee bedoel ik een vakantie met het vliegtuig naar een hotel of iets dergelijks. Ik heb dit idee gedeeld met mijn vrouw, maar die wil er niets van weten. Ze denkt zelfs dat ik een grap maak. Ik heb haar geprobeerd duidelijk te maken dat ik het wel meen, maar ze wil nergens van weten. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (4)

 1. Nelleke reageert says:

  Kan me voorstellen dat u niet meer met de camper op vakantie wil. Als u nog wel makkelijk kunt autorijden dan heb ik wel een leuke tip due uw vrouw misschien ook wel ziet zitten. Kunt hele leuke huisjes huren voor een leuke prijs. Doe dit zelf al jaren. Nog geen slechte ervaring gehad. Heb zelf een beperking dus kan niet zomaar in elk huisje. Doe er 2 a 3 dagen over om naar de plaats van bestemming te rijden en ook op de terugweg. Haast komt niet meer voor in mijn woordenboek. Rijdt niet meer dan max 500 km per dag. Reserveer een paar hotels voor onderweg. Is echt een aanrader. De huisjes zijn van Nederlanders die daar zelf op het terrein wonen of hun huis verhuren. Is volledig veilig als u boekt. Kijk vrijblijvend op de site wat voor leuks er allemaal tussenzit. Diverse prijsklassen, naar gelang uw wensen. Ik wens u een fijne vakantie.

 2. Mondela says:

  De situatieschets vind ik een beetje onduidelijk;
  enerzijds staat er “maar Frank twijfelt” en “lijkt een rustige vakantie mij ook weleens lekker”… (alsof u zelf nog niet absoluut zeker weet of een andere vakantie, dan met de camper, aan u is besteed),
  anderzijds lees ik “ik heb haar geprobeerd duidelijk te maken dat ik het wel meen” (wat op mij al wat meer overkomt dat u tóch de keuze heeft gemaakt om niet meer met de camper erop uit te trekken).
  Hoe zijn de patronen in jullie huwelijk?: in hoeverre heeft uw vrouw vaak weerstand bij nieuwe dingen, in hoeverre krijgt zij of u vaak gelijk bij meningsverschillen, …? Is er ruimte voor een compromis (bijv. wel met de camper, maar minder ver weg, of wel naar Zuid-Europa maar niet met de camper)?
  Omdat zij blijkbaar “nergens van wil weten” zou ik bij mezelf te rade gaan wat uw standpunt nu werkelijk is, welke argumenten u hiervoor heeft, en wat het u waard is om uw vrouw te overtuigen van een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Want als u pertinent niet meer met de camper naar Zuid-Europa wilt, zou ik voet bij stuk houden.
  Om uzelf serieus te nemen en om serieus genomen te worden door uw vrouw.

  1. Nelleke reageert says:

   Ik krijg ook sterk de indruk dat zijn vrouw bepaalt wat er gebeurt. Zij hoeft waarschijnlijk niet zelf te rijden maar beseft niet wat voor druk dat legt op haar man. Lijkt mij ook geen pretje om met zo’n giga camper te moeten rijden. Mijn motto is, wie rijdt bepaalt hoe lang er gereden wordt, geen discussie over mogelijk. Ik rij max 500 km per dag. Ben de enige chauffeur en ben niet van plan meer te rijden en kapot aan te komen. Mijn man snapt dit en zoekt leuke hotelletjes met een prima restaurant uit voor onderweg. Kan het iedereen aanbevelen. Is een hele leuke en relaxte manier om op vakantie te gaan.

 3. Amaranthus says:

  Het zou ook een idee kunnen zijn om eerst een een midweek o.i.d. te proberen in zo’n hotel. Misschien wordt uw vrouw er dan wel enthousiast over. Of dit jaar de vakantie opsplitsen in twee delen. de ene helft het een en de andere helft het ander. Dan kun je de voor en nadelen goed tegen elkaar afwegen. Wat rust betreft lijkt mij de camper overigens veel rustiger (Ik denk alleen al aan de chaos op Schiphol vorige zomer). Maar praat er met uw vrouw over en Misschien na een korte probeer vakantie gaat zij toch met u mee. Vergeet ook niet naar haar argumenten te luisteren.