Raad

Raad Gevraagd: “kan ik nog mee met een groepsreis?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Januari is voor veel mensen niet de meest fijne maand van het jaar. Ook Rogier vindt er niets aan en denkt erover om op vakantie te gaan. Er is alleen 1 probleem: hij is niet zo goed ter been.

“Ik ben een man van 80 die erg graag op vakantie gaat. Meestal ga ik mee op groepsreizen speciaal voor ouderen. Laatst zag ik er weer 1 voorbij komen die mij leuk leek, maar doordat mijn mobiliteit de laatste tijd sterk is afgenomen, twijfel ik of ik nog wel mee kan gaan. Ik ben aangewezen op mijn rollator en ik wil mijn medereizigers absoluut niet tot last zijn. Wat zou u doen in mijn situatie?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Amaranthus says:

    Als die groepsreizen er zijn voor ouderen zullen ze er toch ook wel op ingesteld zijn dat er een rollator of een dergelijk hulpmiddel mee kan. Neem contact op met de aanbieder van de groepsreis, leg uw situatie uit en vraag wat de mogelijkheden zijn. Spreek dit goed af. Laat u bij het eventuele boeken helpen door een persoon uit uw omgeving waarvan u weet dat u die kunt vertrouwen. Twee horen meer dan een en zo heeft u altijd een getuige van de gemaakte afspraken. Gewoon goede afspraken maken en lekker meegaan op reis. Wees niet te bang om tot last te zijn. We krijgen allemaal op een dag te maken met deze ongemakken en dan hopen we allemaal op begrip. Laat u niet tegenhouden door wat een ander van u zou kunnen denken. Vaak denken anderen niet wat u denkt dat zij van u denken. Ik hoop dat u binnenkort een heerlijke reis tegemoet gaat dan wel achter de rug zult hebben. Veel plezier!