facebookvriendschap

Raad Gevraagd: “kan ik vriendschapsverzoeken op Facebook weigeren?’

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren. 

De 68-jarige  Ronald is kort geleden als vrijwilliger bij een zorginstelling voor oudere mensen. Hier werken nog vele meer mensen van zijn leeftijd. een aantal van deze mensen heeft hem een vriendschapsverzoek gestuurd op Facebook. Hartstikke gezellig, zou u zeggen, maar Ronald denkt er iets anders over…

“Ik doe sinds kort vrijwilligerswerk bij een verzorgingshuis bij mij in de buurt. Ik heb het er erg naar mijn zin, maar ik vind het niet zo prettig dat een aantal van mijn nieuwe collega’s mij een vriendschapsverzoek hebben gestuurd via Facebook. Ik wil hier alleen mensen toelaten die ik echt goed ken, maar ik heb ook het gevoel dat ik hen niet echt kan weigeren. Een paar van de mensen die mij een vriendschapsverzoek hebben gestuurd vragen zelfs -op speelse wijze, overigens- wanneer ik deze ga accepteren. Wat moet ik nu doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Jan Coenraats says:

  @Ronald:
  Ik herken veel in je “probleem”, maar: het is niet jóuw, maar het probleem van je collegae!
  En dat kun je, heel bedaard en toch gedecideerd uitleggen: jij bepaalt met wie jij je private Facebook Account, ook een Whatsapp account wilt delen!
  Succes en: wees open over deze quaestor, daarmee oogst je slechts waardering is mijn ervaring!

 2. oosterwijck says:

  Je kan zelfs Facebook weigeren. … Heb je wel eens gedacht, wat die onzin je oplevert? Vriendschap via internet??? … Het moet niet gekker worden.

 3. wam53 says:

  natuurlijk kun je weigeren, tijdens mijn werk riep ik altijd heel hard : als ik met pensioen ben mogen jullie allemaal mijn fb vrienden worden…geloof dat twee zich geroepen voelen, voel je vrij….