MAX Ouderenjournaal, Ahmed helpt anderen bij eenzaamheid

MAX Ouderenjournaal: eenzaamheid onder Oekraïense vluchtelingen en Ahmed was eenzaam en helpt nu anderen

Niemand wil eenzaam zijn en daarom gaat MAX op zoek naar de ontmoeting. In de Week tegen Eenzaamheid presenteert Jan Slagter 5 keer een speciale editie van het MAX Ouderenjournaal. Daarin zijn inspirerende en motiverende, maar ook confronterende levensverhalen van mensen uit heel Nederland te zien. Verschillende vormen van eenzaamheid komen aan bod, zowel bij jonge mensen als bij ouderen. In aflevering 2 vertellen Oksana en Kornelia uit Oekraïne hoe zij eenzaamheid tegengaan en Ahmed helpt anderen uit hun isolement.

Gevlucht uit Oekraïne

Hoe kun je sociale contacten opbouwen als je vlucht uit Oekraïne en zonder familie in een opvanglocatie woont? Oksana (44) en Kornelia (37) zijn blij met de opvang en proberen er wat van te maken, maar ze voelen zich vaak alleen. Oksana zoekt daarom afleiding in het maken van teddyberen en Kornelia werkt in de keuken van het opvanghuis.

Van eenzaam naar anderen helpen

Ahmed raakte verlamd na een ongeluk en moest zijn leven compleet omgooien. Lange tijd bleef hij thuis, had hij geen sociale contacten en opende de gordijnen niet meer. Tegenwoordig helpt hij anderen uit hun isolement. Hoe hij dat aanpakt, vertelt hij in het MAX Ouderenjournaal tegen Eenzaamheid.

Iets doen aan eenzaamheid? Bel de MAX Seniorencoach

Bent u lid van MAX en wilt u iets aan eenzaamheid doen? Neem dan contact op met onze MAX Seniorencoach. Bel met 035 6770710 (lokaal tarief). Het nummer is op werkdagen te bereiken tussen 10.00 en 14.00 uur of neem online contact op

Het MAX Ouderenjournaal is te zien op 28 en 29 september en op 2, 3 en 4 oktober 2023 om 16.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie