Lotte en Alida, MAX Ouderenjournaal tegen Eenzaamheid

MAX Ouderenjournaal: ‘Ik hoop dat meer jonge leeftijdgenoten ouderen bezoeken’

Niemand wil eenzaam zijn en daarom gaat MAX op zoek naar de ontmoeting. In de Week tegen Eenzaamheid presenteert Jan Slagter 5 keer een speciale editie van het MAX Ouderenjournaal. Daarin zijn inspirerende en motiverende, maar ook confronterende levensverhalen van mensen uit heel Nederland te zien. Verschillende vormen van eenzaamheid komen aan bod, zowel bij jonge mensen als bij ouderen. In aflevering 4 vertelt Liesbeth over de amateurvoorstellingen die zijn organiseert. De 27-jarige Lotte bezoekt regelmatig de 92-jarige Alida en zij hoopt dat leeftijdgenoten haar voorbeeld overnemen. 

Amateurvoorstelling tegen eenzaamheid

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Wekelijks terugkerende activiteiten met muziek, bewegen en creatief bezig zijn, kunnen helpen tegen het gevoel van eenzaamheid. Liesbeth organiseert daarom amateurdansvoorstellingen. Nog maar 2 weken en dan is de officiële voorstelling. De spanning stijgt en dan laat ook Anna, die een aantal jaar echt eenzaam was, zien waar ze zo hard voor geoefend heeft.

Lotte bezoekt Alida

Veel ouderen raken in een isolement. Ze wonen langer thuis, en worden als het echt niet meer kan noodgedwongen opgenomen. Alida (92), oud-Heilsoldaat van het Leger des Heils, is meerdere keren gevallen totdat het thuis niet meer ging. Ze kan niet meer lopen en is totaal afhankelijk van anderen. Daar heeft ze veel verdriet van. De net afgestudeerde Lotte (27) bezoekt Alida thuis en gaat er samen op uit. Lotte hoopt dat meer leeftijdsgenoten de tijd willen nemen om ouderen te bezoeken, omdat het mes aan 2 kanten snijdt en haar zelf ook veel heeft gebracht.

Iets doen aan eenzaamheid? Bel de MAX Seniorencoach

Bent u lid van MAX en wilt u iets aan eenzaamheid doen? Neem dan contact op met onze MAX Seniorencoach. Bel met 035 6770710 (lokaal tarief). Het nummer is op werkdagen te bereiken tussen 10.00 en 14.00 uur of neem online contact op

Het MAX Ouderenjournaal is te zien op 28 en 29 september en op 2, 3 en 4 oktober 2023 om 16.25 uur op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord