Telefooncirkel

MAX Ouderenjournaal: een telefooncirkel tegen eenzaamheid

Niemand wil eenzaam zijn en daarom gaat MAX op zoek naar de ontmoeting. In de Week tegen Eenzaamheid presenteert Jan Slagter 5 keer een speciale editie van het MAX Ouderenjournaal. Daarin zijn inspirerende en motiverende, maar ook confronterende levensverhalen van mensen uit heel Nederland te zien. Verschillende vormen van eenzaamheid komen aan bod, zowel bij jonge mensen als bij ouderen. In aflevering 3 vertelt Asia over de telefooncirkel die zij heeft opgezet om eenzaamheid tegen te gaan.

Telefooncirkel tegen eenzaamheid

In het MAX Ouderenjournaal tegen Eenzaamheid worden bijzondere plekken en inzichten gedeeld en zal de kijker op de bank aangespoord worden zelf in actie te komen. Of bij zichzelf te rade gaan… wat kan ik doen voor mijzelf of voor een ander? Zo zette Asia een telefooncirkel op. Ze ging op zoek naar ouderen die niet vanzelfsprekend dagelijks contact hebben met iemand. Want, zo zeggen veel ouderen: Het idee dat je dagen-of wekenlang gewond of misschien wel dood in je appartement ligt en je door niemand gemist wordt, is een vreselijk verdrietig schrikbeeld.” En daarom bellen 7 ouderen elkaar iedere ochtend, om even te horen hoe het gaat en met de mededeling dat de volgende gebeld kan worden. “De afspraak is dat we tijdens het bellen niet gaan kletsen, daar hebben we nu het koffie-uurtje voor ingesteld.”

Iets doen aan eenzaamheid? Bel de MAX Seniorencoach

Bent u lid van MAX en wilt u iets aan eenzaamheid doen? Neem dan contact op met onze MAX Seniorencoach. Bel met 035 6770710 (lokaal tarief). Het nummer is op werkdagen te bereiken tussen 10.00 en 14.00 uur of neem online contact op

Het MAX Ouderenjournaal is te zien op 28 en 29 september en op 2, 3 en 4 oktober 2023 om 16.25 uur op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord