Zuurkoolstamppot met chorizo en ananas

Zuurkoolstamppot met ananas en chorizo

Als het langzaam weer frisser wordt gaat er niets boven een stamppot, bijvoorbeeld zuurkoolstamppot. Deze stamppot is overigens ook lekker als het nog niet zo koud is. Sandra maakt hem met ananas en chorizo.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 500 gram kruimige aardappel
 • 100 gram chorizo
 • 500 gram zuurkool
 • 0,5 ananas
 • klontje boter
 • scheutje melk
 • 0,5 bosje peterselie
 • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Boen de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook de aardappel circa 3 minuten. Schenk vervolgens het meeste water uit de pan en stoom de aardappel nog circa 12 minuten gaar.

Snijd de chorizo in stukjes en bak circa 3 minuten. Knijp de zuurkool tussen de handen uit en voeg toe. Bak circa 5 minuten. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Voeg de ananas toe en bak nog circa 5 minuten.

Giet de aardappels af, maar vang nog wat van het kleine beetje kookvocht op en stoom de aardappel droog. Voeg een klontje boter en stamp fijn. Voeg het kookvocht en een scheutje melk toe en roer door. Voeg de chorizo, zuurkool en ananas toe en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Hak de peterselie grof.

Verdeel de stamppot over borden en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Annaves says:

  Het lijkt me een heerlijke stamppot zuurkool. Ik vind het alleen jammer dat Sandra de aardappelen schoonmaakt onder stromend water. Dit kan ook in een teiltje waarna je ze later even afspoelt. En waarom zou je de aardappelen eerst in zóveel water moeten koken om dit later af te gieten? Nog nooit gehoord, noch gedaan. Met dit programma kun je zó veel kijkers bewust maken van water-en energieverspilling door het op een goede manier vóór te doen
  Met vriendelijke groet,
  Annaves

  JMBV says:

  Ik kook aardappelen altijd met een vingerkooitje water. vaak is dat verdampt als de aardappelen gaar zijn. Dus met een droog gestoomd. Eventueel rest water gebruik ik voor de jus.
  Spaart water en energie uit.