Duur 15:06
Gepubliceerd op 29 september 2021

Wortel-tarte tatin met rucolasalade

De tarte tartin is bij velen bekend met appel. De appels worden omgekeerd gebakken en pas kort voor het serveren omgekeerd. Sandra maakt een hartige variant met wortel en ricotta. Ze serveert er een frisse rucolasalade met appel en walnoten bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 5 bladerdeegvellen
  • 1 bos bospenen (circa 500 gram)
  • klontje boter
  • scheutje gembersiroop
  • 100 gram ricotta
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 granny Smith appel
  • 50 gram rucola
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de bladerdeegvellen.

Boen de bospenen en snijd in stukjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak circa 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een klontje boter en de gembersiroop toe en verwarm kort. Verdeel de bospenen over een lage taartvorm. Lepel hier de ricotta over en strijk glad.

Leg de bladerdeegvellen op elkaar en rol ze tot het ongeveer de grootte van de taartvorm heeft. Leg dit over de ricotta en bak circa 25 minuten in de oven.

Meng in een kom de mosterd met citroensap naar smaak. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de appel in dunne reepjes en voeg toe. Voeg de rucola toe en meng alles goed. Bestrooi met de walnoten.

Haal de tarte tatin uit de oven, leg er een bord op plank op en draai de vorm om, zodat het bladerdeeg onder komt en de worteltjes boven. Snijd de tarte tatin in punten.

Verdeel de punten over borden en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer