Witte asperges.

Witte asperges invriezen? Let dan hierop

Als echte lentegroente, is het nu volop tijd voor de witte asperges. Van april tot en met juni is het ‘witte goud’ verkrijgbaar. Maar stel dat u ze daarna nog wilt eten? Daar kunt u zelf voor zorgen.

In de vriezer lange tijd houdbaar

Witte asperges kunnen namelijk ingevroren worden. Als u dit op de juiste manier doet, blijven ze wel 4 tot 6 maanden goed. Zo kunt u ook in de zomer nog genieten van de groente.

Witte asperges invriezen

Als u asperges heeft gekocht, kunnen ze niet direct de vriezer in. Ze gaan wel rauw de vrieskist in, maar ze moeten wel geschild worden. Snijd ook de onderkant van de steel af. Dep ze droog en stop in een diepvrieszak.

Asperges vanuit de vriezer bereiden

Als u daarna de asperges wilt eten, ontdooi ze dan niet van tevoren. Het beste is om ze direct in kokend water te leggen. Als u ze wel ontdooit worden ze slap. En dat is nou juist niet wat we willen bij asperges. Houd 5 tot 10 minuten kooktijd aan, voor een flinke portie.

Gekookt en daarna invriezen

Naast rauwe asperges, kunnen ook gekookte exemplaren ingevroren worden. Laat ze dan na het koken helemaal afkoelen. Laat goed uitlekken en stop ze in een diepvrieszak of vershoudbak. Dan zijn ze nog 3 maanden houdbaar.

Tips voor het bewaren, schillen en koken

Gaat u de asperges wel direct eten? Dan hebben we daar ook tips voor. Want hoe bewaart, schilt en kookt u het witte goud het beste? Bewaren is het beste in een vochtige theedoek. Schil niet te veel van de asperge weg. En het beste is om ze liggend te koken, dan blijven de kopjes intact. Anders in een speciale aspergepan.

Recepten met witte asperges

Heeft u trek gekregen door het lezen? Dan hebben we een hoop inspiratie op onze receptenpagina staan. Heel Holland Bakt heeft een recept voor flammkuchen met witte asperges.

(Bron: 24Kitchen, Culy, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Doriet says:

    Ik schil ze zoals hierboven pak goede sluitbare diepvrieszakken en zuig die met een rietje goed vacuüm, en ik houd mijn Asperges wel een jaar goed in de vriezer en doe ze meteen in een kokend bad uit de diepvries zodat alle sappen ook in de asperge kunnen blijven,wel goede verse Asperges verwerken