Wentelteefjes van rozijnenbrood.

Wentelteefjes van rozijnenbrood met vanillesaus van Robèrt van Beckhoven

Om oud brood niet weg te hoeven gooien, werd ooit bedacht om er wentelteefjes van te maken. Je proeft dan niet dat het brood wat ouder is. In het kader van Scrooge Live in Waalwijk, waarin de knorrepotterige vrek Ebenezer Scrooge zit, maakt Robèrt van Beckhoven wentelteefjes van rozijnenbrood.

Vanillesaus

Ingrediënten:

  • 300 gram slagroom
  • 200 gram melk
  • Vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 4 eidooiers (980 gram)

Bereiding vanillesaus

Voeg de slagroom, melk, suiker en het vanillestokje samen in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur af. Koel het terug en voeg de 4 eidooiers toe. Zet de pan terug op het vuur en verwarm. Laat het niet warmer worden dan 80 graden, want dan stolt het ei.

Wentelteefjes

Ingrediënten (hoeveelheden naar eigen inzicht):

  • Rozijnenbrood
  • Melk
  • Ei
  • Appelschijfjes
  • Kaneelsuiker
  • Boter

Bereiding wentelteefjes

Klop het ei door de melk en doop het rozijnenbrood daar aan beide kanten in. Bak het in de pan met wat boter.

De appelschijfjes doop je in wat kaneelsuiker en bak je los in de pan.

Serveer de wentelteefjes met de vanillesaus. Eetsmakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.  

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie