Alcoholvrij bier

We drinken steeds meer alcoholvrij bier

Steeds vaker verruilen we een biertje voor een alcoholvrij versie. In de afgelopen jaren is de consumptie van alcoholvrij bier enorm gestegen. In 2016 verkochten de Nederlandse brouwers ruim 394.000 hectoliter 0,0 procent bier (ruim 13 miljoen flesjes). Dat blijkt uit cijfers van Nederlandse Brouwers.

Groei en innovaties

De laatste jaren groeit de consumptie van alcoholvrij bier spectaculair. In 2014 steeg het met 35 procent, in 2015 met 27 procent en vorig jaar met 18 procent. Koepelorganisatie Nederlandse Bierbrouwers maakte maandag 6 februari bekend dat bierbrouwers inspelen op de toenemende behoefte naar alcoholvrij bier. Ze produceren meer van dit biersoort en ontwikkelen zich steeds verder op het gebied van bier met een laag alcoholpercentage. Nederlanders zijn dol op bier uit eigen land. Maar liefst 85 procent van het bier dat in ons land wordt gedronken, komt ook hier vandaan.

Speciaalbier

Ook de speciaalbieren doen het goed in Nederland. In 2016 werd in totaal 11,9 miljoen hectoliter bier verkocht. Het overgrote deel is nog altijd pils. De consumptie van speciaalbier nam met een kleine 13 procent toe tot 1,1 miljoen hectoliter. De consumptie van biermixen zoals Radler nam licht af. Geheel alcoholvrije Radlers werden juist meer aan de man gebracht.

De export van Nederlands bier steeg in 2016 met 2,4 procent naar bijna 14,5 miljoen hectoliter. Nederland is daarmee de grootste bierexporteur van Europa en de op één na grootste van de wereld. Mexico staat nog altijd op nummer 1.

(Bron: ANP)

Geef een reactie