Duur 04:51
Gepubliceerd op 29 april 2016

Kookschuim van Robèrt

De gebakjes en taarten in de vitrine van de bakker zien er altijd heerlijk uit, vooral als ze mooi gedecoreerd zijn. Dat kunt u thuis ook doen. Robèrt van Beckhoven legt in bovenstaande instructievideo uit hoe u eenvoudig een taart decoreert. Hiervoor maakt hij gebruik van kookschuim.

Ingrediënten:

  • 120 gram eiwit (eiwit van 4 eieren)
  • 25 gram suiker
  • 225 gram suiker
  • 75 milliliter water

Bereiding:

Klop de eiwitten los en voeg daar vervolgens 25 gram suiker aan toe. Klop dit geheel samen nog even op. (Let op: er mag geen eigeel bij het opgeklopte eiwit zitten. Dan wordt het namelijk niet stijf.)

Kook de 225 gram suiker samen met 75 milliliter water tot 120 graden. U krijgt dan suikerwater. Laat dit minimaal 10 minuten koken.

Voeg de kokende suikermassa toe aan de opgeklopte eiwitten en laat het geheel al draaiende afkoelen.

Stop het kookschuim in een spuitzak en u bent klaar om te decoreren.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer