pasta met pesto

Verse gemaakte pasta pesto van Mounir Toub

Mounir heeft een missie, meer mannen aan het koken krijgen. Om dat kracht bij te zetten geeft hij elke laatste zondag van de maand een workshop alleen voor mannen. Mounir hoop dat mannen zo vaker in de keuken aan de slag gaan en het plezier in koken weten te vinden. In Tijd voor MAX maakt hij verse past met zelfgemaakte pesto, wat hij ook met de mannen in de workshop maakt.

Ingrediënten (voor 2 personen):

Voor de pasta:

  • 200 gram (pasta)bloem
  • 2 eieren
  • 1  eigeel
  • 6 gram zout
  • 4 gram knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de cashewnoten pesto:

  • 1 bos basilicum, bladeren los geplukt
  • 2 teentje knoflook, gepeld en gehakt
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram cashewnoten, geroosterd en gezouten
  • 120 milliliter olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Voor de pesto kip:

  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 kippendijen, zonder vel, zonder bot, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 300 gram  pesto van cashewnoten (zie recept hierboven)
  • 200 milliliter kookroom
  • 40 gram rucola, gewassen en gedroogd
  • 50 gram cherry tomaten, geel en rood, gehalveerd

Bereidingswijze:

Van de verse pasta:

Doe de (pasta)bloem in een grote kom en voeg hier de 2 eieren, een eidooier, zout, knoflookpoeder en de olijfolie aan toe. Meng met een vork alles met elkaar en kneed het deeg vervolgens minimaal 10 minuten. Laat het deeg minimaal 30 minuten afgedekt rusten.

Rol het deeg goed uit met een deegroller of met behulp van een pasta machine. Snijd hele dunne repen. Kook de pasta à la minute in ruim kokend gezouten water in ongeveer 4 minuten al dente.

Van de cashewnoten pesto:

Doe de blaadjes basilicum, de gehakte knoflook, Parmezaanse kaas en cashewnoten in een keukenmachine en mix kort fijn. Voeg olijfolie aan toe en mix mee. Breng de pesto desgewenst nog op smaak met zout en/of versgemalen peper.

Van de pasta met kip en pesto:

Verwarm de olijfolie op laag vuur en voeg de kippendijen en halve ui ringen toe en laat op middelmatig vuur 6 minuten bakken. Voeg als de uien glazig zijn, de pesto en kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de rucola, gehalveerde cherry tomaten en de al dente gekookte pasta toe aan de saus en meng alles rustig met elkaar.  Als de saus weer kookt, desgewenst op smaak brengen met zout en versgemalen peper en in een diep bord serveren.

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie

Reactie

    Kajeka says:

    Graag het recept aanpassen met de hoeveelheid zout! 6 gram!?!
    Voor volwassenen geldt het advies om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen. Voor kinderen is dat minder.
    Vraag is of deze pasta nog wel te eten is.
    Met dank, een nier patiënt.