Verrassende spaghetti met biet en pistachenoten

Het verrassende element aan deze spaghetti is dat de saus dit keer niet gemaakt wordt van tomaat, maar van gekookte en gepureerde bietjes. Die laten zich heel makkelijk combineren met de doperwten en de feta kaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • flinke scheut balsamicoazijn
  • 250 gram rode bieten (gekookt)
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 0,25 bosje peterselie
  • 50 gram feta
  • 30 gram pistachenoten

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg een scheut balsamicoazijn toe en laat iets indikken. Snijd de rode bieten in stukjes en voeg toe. Verwarm kort door. Pureer met een staafmixer de rode bieten tot puree en breng op smaak met peper. Roer de bietenpuree door de spaghetti. Voeg, indien nodig, een beetje van het bewaarde kookvocht toe.

Kook in de andere pan de doperwten circa 3 minuten en giet af. Hak de peterselie fijn en voeg samen met een scheutje olie toe aan de doperwten.

Verdeel de spaghetti over borden. Verdeel hierover de doperwten met peterselie. Verkruimel hier de feta over. Hak de pistachenoten grof en bestrooi over de pasta.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Snipsnap says:

    Hallo Mounir,
    Ik ga zo mijn man verrassen met dit gerecht, ziet er heerlijk uit.
    Ja, ik loop wat achter met de recepten, maar de bietjes zijn nu pas geoogst, vandaar.
    We hebben bietjes uit eigen moestuin, dus dat gaat heerlijk worden.
    Bedankt en maak er een mooie dag van!!
    Groetjes Snipsnap

    Alette says:

    Hallo Mounir,

    Vanavond dit gerecht gemaakt en gegeten.
    Heerlijk vonden wij het allebei.
    Dank je wel voor dit heerlijke (vegatarische) spaghetti recept!

    Groeten van Alette