Tagliatellen met amandelen

Tagliatelle met boerenkool en gerookte amandelen

Dat boerenkool niet alleen als stamppot lekkers is, bewijst ook dit recept. Om de boerenkool te garen en een extra lekkere smaak mee te geven, roostert Mounir het in de oven. Heerlijk over de tagliatelle met de geroosterde amandelen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote prei
  • olijfolie
  • 150 gram tagliatelle
  • 125 milliliter slagroom
  • 150 gram boerenkool
  • peper, zout
  • 1 citroen
  • 30 gram gerookte amandelen
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei circa 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Voeg de slagroom en een scheutje water toe aan de prei en verwarm. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 15 minuten in de oven.

Doe de prei met de slagroom in een hoge maatbeker. Rasp naar smaak wat citroenschil boven de maatbeker en pers eventueel wat van het citroensap. Pureer met de staafmixer tot gladde saus.

Giet de tagliatelle af, doe terug in de pan en schenk hier de saus bij.

Hak de amandelen grof.

Verdeel de pasta met saus over de borden. Bestrooi met de krokante boerenkool en gerookte amandelen. Rasp de kaas boven de borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie