Oesterzwam-stroganoff

Oesterzwam-stroganoff met tagliatelle

Bij velen is de stroganoff bekend als bœuf stroganoff, de variant met vlees. Maar stroganoff, de saus, is ook heerlijk zonder vlees. Mounir maakt een vegetarische variant en voegt er oesterzwammen aan toe.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel bloem
  • 150 milliliter water
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 milliliter slagroom
  • peper, zout
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Bak circa 4 minuten. Scheur de oesterzwammen boven de pan en voeg toe. Bak circa 3 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut.

Schenk het water en de slagroom in de pan. Voeg de doperwten en de mosterd toe en laat circa 5 minuten garen. Giet de tagliatelle af, vang wat kookvocht op en voeg de tagliatelle toe aan de saus.

Voeg indien nodig nog een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Hak de peterselie.

Verdeel de stroganoff met tagliatelle over de borden en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie