Caldo verde

Caldo verde met gerookte amandelen

Caldo verde betekent in het Portugees letterlijk groen bouillon. De basisingrediënten zijn bouillon, aardappels en een groene koolsoort. Voor de koolsoort gebruikt Mounir boerenkool. En dat laat zich heerlijk smaken met de gerookte amandelen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 300 gram boerenkool
  • 200 gram kruimige aardappel
  • 700 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 sneetjes boerenbrood
  • klontje boter
  • 30 gram gerookte amandelen

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak 2 teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak circa 3 minuten.

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel samen met het water, de bouillonblok, laurierblad en Italiaanse kruiden toe en kook de soep circa 20 minuten.

Snijd het brood in dobbelstenen. Verwarm een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de broodstukjes circa 5 minuten. Pel en hak het laatste teentje knoflook. Voeg toe en bak circa 1 minuut mee.

Verwijder het laurierblad uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Hak de gerookte amandelen.

Verdeel de soep over borden. Verdeel het gebakken brood erover en bestrooi met de gerookte amandelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie