Surimi salade van Eva Posthuma de Boer

Voor haar nieuwe kookboek Eva’s keukenkast is Eva Posthuma de Boer onder andere uitgegaan van wat er in haar keukenkastjes staat. Voeg daar wat verse ingrediënten aan toe en u heeft een heerlijke maaltijd op tafel staan. In Tijd voor MAX maakt zij een voedzame surimi salade en een knolselderij soep met peer.

Ingrediënten surimi salade:

  • 250 gram surimi, liefst van de viswinkel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerrie
  • 15 gram bieslook, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel zure room
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de surimi fijn. Meng alle ingrediënten in een grote schaal door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat kerrie, zout of peper toe.

Ingrediënten knolselderijsoep met peer:

  • 25 gram boter
  • 800 gr knolselderij, geschild in blokjes van 2 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 blokje kippenbouillon ( groentebouillon voor de vega versie)
  • 1 peer ( bijv conference) geschild en in 8 stukken
  • 80 milliliter slagroom
  • zout en peper
  • 10 gram verse dragon, fijngehakt

Bereidingswijze:

Verhit de boter in een koekenpan en bak, al omscheppend, de knolselderij en ui. De knolselderijblokjes mogen een beetje bruin worden, dat geeft een lekker gekarameliseerd smaakje. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.

Voeg het blokje kippenbouillon toe en 1,3 liter water. De knolselderij moet 1 centimeter onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en sudder de soep 20 minuten met de deksel op de pan.

Neem de pan van het vuur, voeg de stukken peer toe en pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.

Warm de soep voor het opdienen op laag vuur op en roer de dragon erdoor. Lekker met gekruimelde roquefort en /of stukjes bacon.

(Bron: Eva Posthuma de Boer)

Geef een reactie