spruitjessoep

Spruitjessoep van Vegan met Vrienden

Spruitjes vallen niet bij iedereen in de smaak. Een spruitjessoep klinkt dan misschien op het eerste gehoor niet heel lekker. Maar Anne van Twillert en Valentine Dillisse hebben het lekker weten te maken! Met als geheim ingrediënt avocado. Dit verzacht de spruitjessmaak en zorgt ervoor dat de soep lekker romig wordt. Een veganistische soep van Vegan met Vrienden. 

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1,2 liter kokend water
  • 1 flinke eetlepel misopasta
  • 1 avocado, geschild en ontdaan van de pit
  • Verse peper
  • Eventueel zout naar smaak

Bereiding spruitjessoep

Fruit de uien aan in wat water, totdat ze glazig worden (een paar minuten). Voeg de spruitjes, knoflook en kurkuma toe en bak kort mee. Giet het water er bij en laat zo’n 15 minuten koken, totdat de spruitjes gaar zijn.

Haal van het vuur, voeg de avocado en misopasta toe en blend tot een romige soep. Dien de soep op met (broccoli)kiemen voor wat extra gezondheid en eet er vers volkoren desembrood bij. Eet smakelijk!

(Bron en foto: Anne van Twillert en Valentine Dillisse)

Geef een reactie