plofkip

Steeds minder plofkip in de supermarkt

De kans dat we in de supermarkt tegen plofkip aan lopen wordt steeds kleiner. Uit een steekproef van Wakker dier blijkt dat het aandeel plofkip daalde van 63 naar maar liefst 16 procent en dat het aandeel van de nieuwe ’tussenkip’ (geen plofkip, maar ook nog geen keurmerk) flink is gegroeid.

Welzijnskeurmerk

Supermarkten bieden ook steeds meer kip met een welzijnskeurmerk aan. Wakker Dier trof 25 procent meer kip met een welzijnskeurmerk aan dan vorig jaar en het percentage sterkippen wordt nu geschat op 27 procent.

Pluim voor Vomar

De bestrijder van dierenleed onderzocht het kipassortiment van 12 grote supermarktketens en geeft een pluim aan de Vomar: “Hier ligt net als bij de marktleiders Albert Heijn en Jumbo geen enkele plofkip meer in het kipschap en vond Wakker Dier het hoogste percentage kip met het Beter Leven keurmerk, namelijk 42 procent.”

Nog veel plofkip bij Emté

Er zijn ook nog uitschieters naar de andere kant. ’s Lands pluimvee moet het nog niet hebben van met name Emté “waar nog relatief veel plofkip ligt en slechts 9 procent van het kipassortiment een ster heeft.”

(Bron: ANP)

Geef een reactie