Pasta al limone.

Pasta al limone van Antoinette Hertsenberg en Eva Koffeman

Deze pasta al limone is een eenpansgerecht. Weinig afwas dus. En makkelijk, wanneer u op vakantie bent bijvoorbeeld. De citroen maakt het een frisse pasta. Het is een veganistisch gerecht.

Een tip van Antoinette Hertsenberg en Eva Koffeman: gebruik voor dit recept geen verse pasta uit het koelvak, maar gewoon een goede zak droge pasta. Die neemt de saus beter op.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 biologische citroenen
  • 1 kilo groene asperges
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 milliliter bouillon
  • 500-750 milliliter havermelk barista
  • 1 eetlepel plantaardige boter
  • 500 gram droge pasta naar keuze

Bereiding pasta al limone

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroenen. Snijd de ene citroen in dunne plakjes en pers de andere uit.

Was de groene asperges en snijd de onderste paar centimeter (het houtige uiteinde) eraf. Leg ze op een bakplaat en leg de plakjes citroen erop. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de asperges 20 tot 25 minuten in de oven of tot ze beetgaar zijn.

Witte en groene asperges op een donkere achtergrond.
Lees ook: Wat zijn de verschillen tussen witte en groene asperges?

Hak ondertussen de knoflook en bak die 1 minuut in een hoge pan in een laagje olijfolie. Doe daarna de bouillon, havermelk en plantaardige boter erbij. Laat 1 minuut pruttelen en voeg de pasta toe. Laat koken tot de pasta gaar is en het vocht heeft opgenomen. Voeg eventueel meer havermelk toe wanneer het te droog wordt.

Roer de citroenrasp en het citroensap door de gare pasta. Haal de asperges uit de oven en maal er wat peper over. Schep de pasta op de borden en serveer de asperges boven op de pasta. Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Antoinette Hertsenberg en Eva Koffeman)

Geef een reactie