snelle harira

Snelle harira

Harira is een Marokkaanse soep.  Het is een gebonden, rijkgevulde soep met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. In Marokko is het echt een nationaal gerecht. Mounir maakt een snelle harira, met verschillende soorten groenten en rundvlees.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 gram rode linzen
  • 1 blik kikkererwten (à 400 gram)
  • 150 gram rundvlees
  • peper, zout
  • 0,5 bosje koriander
  • Marokkaans brood

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Schil de bleekselderijstengels en snijd in reepjes. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de ui, bleekselderij en winterpeen circa 3 minuten. Voeg de gemberpoeder en kurkuma toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de rode linzen toe. Spoel de kikkererwten uit en voeg de helft van de kikkererwten toe. Kook de soep 15 minuten op laag vuur.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd het rundvlees in dunne reepjes en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de rest van de kikkererwten toe. Verwarm kort door. Hak de koriander.

Verdeel de soep over diepe kommen. Verdeel het vlees over de kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    PapaHayo says:

    Bedankt Mounir, heerlijk eenvoudig recept. Heb het voor mijn vegetarische vriendin zonder vlees gemaakt. Heb echter wel een teentje knoflook toegevoegd. Ga dit zeker vaker maken.