knoflook

Snel en makkelijk knoflook pellen

Knoflook wordt in veel gerechten als smaakmaker gebruikt. Grote kans dat u dus regelmatig teentjes moet pellen als u aan het koken bent. Maar wat is eigenlijk de handigste manier daarvoor? We zetten verschillende manieren op een rij. 

Knoflook pletten

Plaats de teentjes op een snijplank en leg er 1 voor 1 de platte kant van een mes op, waar u met uw hand of vuist op slaat. Doe dit wel op een stabiele ondergrond en laat de scherpe kant van het mes van u af wijzen. Door de teentjes op deze manier te pletten komt het ongewillige schilletje goed los en pakt u de teentjes er zo uit. U kunt ook verschillende teentjes bij elkaar in een kom doen en ze met de bodem van een andere kom erbovenop pletten. Plet niet te hard. Het is de bedoeling dat de velletjes loslaten, maar het teentje niet compleet uit elkaar valt.

knoflook

Knoflook schudden

Doe de hoeveelheid teentjes die u nodig heeft in een glazen pot met deksel en schud ze met kracht heen en weer. De velletjes laten vervolgens makkelijk los. In plaats van een pot kunt u ook 2 kleine kommen van dezelfde grootte gebruiken. Die u met de randen op elkaar plaatst en schudden maar. Heeft u heel veel teentjes nodig, dan kunt u ook eerst de gehele knoflookbol in de pot of kommen plaatsen. De teentjes komen dan makkelijk los. Verwijder de losse delen en schud de teentjes nogmaals om ook de velletjes los te maken.

knoflookgeur
Lees ook: Last van knoflookgeur? Zo verwijdert u het van uw adem en handen

Knoflook rollen

Er zijn speciale knoflookpellers te koop, waarbij u met een siliconen cilinder of oprolbaar vel de schilletjes van de teentjes langs elkaar en het materiaal wrijft, waardoor ze los komen.

Error: Ongeldige post ID.

Met een mes eruit wippen

Bij deze methode zijn de resultaten wisselend, maar lukt het wel, dan pelt u knoflook er razendsnel mee. Houd daarvoor een knoflookbol met de stengel naar beneden en wip de teentjes er 1 voor 1 uit met een mes. In de video ziet u hoe het moet.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Nadat u de teentjes van de schilletjes heeft bevrijd kunt u ze verder verwerken. Bijvoorbeeld door ze te snijden of met een knoflookpers te persen. In een eerder artikel vertellen we waarom u soms overigens beter geen knoflookpers kunt gebruiken.

(Bron: 24Kitchen, AD, wikiHow, Kookfans, Foodies. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Amar says:

    Leg de teentjes even in kokend water en het velletje zit los.