knoflookpers

Dit is waarom u beter geen knoflookpers kunt gebruiken

Houdt u van knoflook? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk ook een knoflookpers in de keukenla liggen. Deze pers lijkt op het eerste oog heel handig, maar is eigenlijk volledig overbodig. Knoflook snijden is namelijk een veel beter idee. 

Andere smaak

Wanneer u een knoflook perst, wordt de smaak anders dan wanneer u dezelfde knoflookteen zou snijden. Bij een geperste knoflook komt namelijk een scherpere, heftigere smaak vrij dan bij gesneden knoflook. In sommige gerechten kan dit natuurlijk de bedoeling zijn, maar toch is het vaak de milde knoflooksmaak waar we naar opzoek zijn, en die komt een stuk beter vrij wanneer u de knoflook snijdt.

Verlies van structuur

Daarnaast verliest de knoflook zijn structuur wanneer u het teentje door de knoflookpers perst. Hierdoor kunt u niet alleen niet zelf bepalen hoe groot de stukjes knoflook worden, maar knoflook kan in de knoflookpers ook te fijn worden geperst, waardoor u het nauwelijks meer proeft in de rest van een gerecht. Geperste knoflook maakt door de zeer fijne structuur ook een grotere kans om te verbranden in de pan. Wanneer de stukjes iets groter zijn gesneden kan de knoflook het langer volhouden in de hete olie en krijgt de knoflook meer tijd om smaak af te geven.

Lastig schoon te maken

Een ander nadeel van de knoflookpers is dat deze behoorlijk lastig is schoon te maken. Het is dan een stuk gemakkelijker om een mes schoon te maken. Nog een extra reden om er voortaan voor te kiezen een teentje knoflook te snijden in plaats van te persen.

(Bron: Kookfans.nl, Favorflav.com, Lionshome.nl)

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Nog een leuke bijkomstigheid: als knoflook wordt uitgeknepen dan ruik je dat ook de volgende dag nog aan iemands adem. Echter, als je knoflook klein snijd dan ruikt het niet maar de smaak zit er wel aan. Is heel handig in bv de gezondheidszorg waar ik zelf in werkte. Er werd nooit geklaagd als ik knoflook had gegeten (15 tenen!) door bv gebakken aardappelen gesneden en meegebakken. Men zei altijd dat ze het niet roken. Maar als ik de knoflook had geperst dan rook men dat wel degelijk. Probeer maar uit, werkt perfect. Schept mogelijkheden.