Champignonschotel

Rijst-champignonschotel van Janny van der Heijden

Met dit basis gerecht kan heel veel gevarieerd worden. Vervang de champignons bijvoorbeeld door een mix aan paddenstoelen, voeg eventueel reepjes paprika toe of stukken tomaat. Ook kunt u met de groente variëren, zoals broccoli of bijvoorbeeld spinazie. Gebruik bouillonpoeder dat is handiger dan blokjes, omdat het eenvoudiger te doseren is.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 flinke sjalot of kleine ui
  • 200-250 gram champignons
  • olijfolie
  • flink mespunt ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 75 gram langkorrelrijst (geen snelkook)
  • bouillonpoeder
  • 200 milliliter water
  • zout, peper
  • 75 gram diepvriesdoperwten
  • 75 gram diepvries haricots verts
  • Geraspte kaas naar smaak

Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalot of ui.

Maak de champignons schoon, snijd een plakje van de onderkant en verdeel de paddenstoelen in vieren. Verhit wat olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot of uisnippers zacht. Voeg de champignons toe en fruit rondom. Breng op smaak met weinig zout een beetje peper en ketoembar.

Strooi de rijstkorrels in de pan, roer door en schenk dan het water in de pan en los hier wat bouillonpoeder in op. Kook in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de soort rijst) zachtjes gaar met deksel schuin op de pan. Voeg ongeveer 5-6 minuten voor het einde van de kooktijd de bevroren groente in de pan erbij en kook samen gaar. Lijkt de schotel droog te koken, voeg dan een beetje extra water toe.

Bestrooi eventueel met geraspte kaas.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

    Lieque says:

    Een snufje ketoembar, of een flinke mespunt?? Of allebei??