Quiche met spinazie en ricotta van Jet van Nieuwkerk

Een quiche maken is een makkelijk en leuk werkje. Ik geef u hier een recept, maar u kunt eindeloos variëren met ingrediënten. Misschien vindt u het wel lekker om er bijvoorbeeld champignons doorheen te doen, of kaas.

Ingrediënten:

  • 200 gram spinazie
  • 100 gram ricotta
  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 1 bakje crème fraîche (200 gram)
  • 1 citroen, de rasp en het sap
  • olijfolie, om in te bakken
  • boter, om mee in te vetten
  • zeezout en peper

Benodigdheden:

  • blindbakbonen
  • ovenschaal
  • bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het alvast ontdooien. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en zet ze apart. Vet een ovenschaal in en bekleed die met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg hier een stuk bakpapier overheen en giet de blindbakbonen erop. Bak het deeg 10 minuten voor, in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het hierna afkoelen.

Hak de ui en knoflook fijn, fruit ze aan in een pan met een scheutje olijfolie en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie 5 minuten meebakken. Breng het op smaak met flink zeezout en peper. Schep de spinazie in een zeefje om uit te laten lekken. Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche, citroenrasp en het citroensap. Verdeel de spinazie over de voorgebakken taartbodem. Smeer de ricotta eroverheen en strooi de pijnboompitten erover. Schenk nu het eimengsel erover. Bak de quiche in ongeveer 35 minuten goudbruin.

(Bron: Tips van Jet)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Rekel says:

    Dag redactie en of Jet,
    “Leg hier een stuk bakpapier overheen en giet de bakbonen erop” Wat zijn dit? Ik kom ze in Uw lijstje met ingrediënten helemaal niet tegen….
    Dank alvast voor Uw antwoord-

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Rekel, hartelijk dank voor uw reactie. Het gaat in dit geval om blindbakbonen, om de bodem ‘blind’ mee te bakken. We hebben het recept aangepast, door dit bij de benodigdheden te vermelden.