Pumpkin Spice cake

In de klassieke Pumpkin Spice Mix zitten de volgende kruiden: kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat en piment. Sandra maakt er een cake van met appel, kokos, honing en havermeel. De cake smaakt niet erg zoet, omdat er in de hele cake maar 2 eetlepels honing zitten. Bovendien is de cake stevig , bijna broodachtig. De kokos en de appels zorgen voor flink wat vezels en de haver in de muesli en het havermeel voor langzame koolhydraten. Hierdoor bent u langdurig van energie verzekerd en krijgt u niet snel weer trek. Heerlijk als ontbijt of als verantwoord en voedzaam tussendoortje.

Ingrediënten:

  • 5 appels
  • 200 gram muesli (biologisch)
  • 200 gram kokosrasp
  • paar gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels honing (biologisch)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 200 gram havermeel
  • 6 eieren
  • 2 theelepels pumpkin spice (1 theelepel piment, 1 theelepel kruidnagel, 0,5 theelepel nootmuskaat, 2 theelepel gemberpoeder, 4 theelepel kaneel)

Bereidingswijze:

Maak de pumpkin spice door alle specerijen te mengen en bewaar in een (weck)pot. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes. Snijd de abrikozen in reepjes.

Meng alle ingrediënten, inclusief 2 theelepels van de pumpkin spice, in een grote kom. Bekleed het bakblik met bakpapier. Stort het mengsel in het bakblik. Zet 30 minuten in de oven.

Tip: snijd de cake in plakken en bewaar in de vriezer. Zo heeft u altijd een voorraadje voor als er iemand onverwacht op de koffie of de thee komt. Een plak van deze cake kan ook als snel ontbijt gegeten worden.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reactie

  1. Niek67 says:

    Ik heb zojuist alles bij elkaar gedaan, echter dat 8s veel meer dan in één cakevorm past. Zijn se hoeveelheden wel juist?